Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2011 > BUGET 2012 - Guvernul taie bugetul Educaţiei, Culturii, Justiţiei, dar urcă alocările la Preşedinţie şi servicii
Data 03/12/2011 23:26  Autor Dan BUCURA  Accesari 670  Limba Global

www.mediafax.ro/social/exclusiv-buget-2012-guvernul-taie-bugetul-educatiei-culturii-justitiei-dar-urca-alocarile-la-presedintie-si-servicii-8964376
Vineri, 11 noiembrie 2011

BUGET 2012: Guvernul taie bugetul Educaţiei, Culturii, Justiţiei, dar urcă alocările la Preşedinţie şi servicii

Autor: Dan BUCURA

Guvernul va tăia pentru anul viitor din alocările bugetare pentru jumătate dintre ministere, inclusiv la Educaţie, Cultură, Agricultură şi Justiţie, dar şi pentru Parlament, comparativ cu fondurile din acest an, majorând însă bugetele Administraţiei Prezidenţiale şi serviciilor de informaţii.

Structura din urma ii are in frunte pe deputatul PSD D.L. Maior si pe consilierul prezidential Dan Iosif, lider incontestabil al revolutionarilor de pretutindeni. Mai mult, presedinte de onoare al BNR este chiar presedintele Ion Iliescu. Din acest motiv am luat legatura cu Nicolae Banutoiu, pentru a afla daca actiunea demarata de el in instanta are legatura cu Blocul National Revolutionar. "Va spun de la bun inceput ca decizia de contestare a aliantei PNL-PD este una pe care au luat-o doi oameni: eu si vicepresedintele asociatiei noastre, Niculae Nicusor. Asociatia pe care o conduc si in care sunt inscrisi 250 de membri cotizanti, luptatori, urmasi ai celor decedati, raniti si retinuti in '89 a fost infiintata de eroina Doina Rebeca Cercel. Dupa decesul acesteia, eu am preluat presedintia acestei structuri. In memoria ei contestam acum aceasta structura politica, termenii de "adevar" si "dreptate" fiind permanent pe buzele ei" sustine Nicolae Banutoiu. In plus, acesta din urma spune ca a ales abia acum momentul pentru contestarea aliantei pentru ca s-a temut de eventualele interventii sau sfori pe care ar putea sa le traga cei din viata politica romaneasca. La finalul discutiei, Banutoiu a tinut sa ne asigure ca nu este inregimentat politic sub nici o forma. "Singura calitate pe care o am este cea de secretar general coordonator la BNR", a precizat presedintele asociatiei de revolutionari "Dreptate si Adevar". Totusi, conform statutului BNR, fiecare asociatie care a aderat la el se obliga sa actioneze doar de comun acord cu structura-mama. Din acest motiv l-am intrebat pe secretarul de stat Emil Cutean, care este si secretar general al BNR, daca Banutoiu are aprobarea Blocului pentru acest demers. "Nu s-a discutat niciodata in cadrul Blocului acest aspect, iar ceea ce face acum Banutoiu este din propria initiativa. E adevarat ca prin asta incalca statutul BNR, motiv pentru care vom propune ca acest caz sa se discute in prima noastra sedinta", ne-a declarat Emil Cutean, seful Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor.casată de un revoluţionar este de 1.770 lei, potrivit datelor Secretariatului de Stat pentru problemele Revoluţionarilor (SSPR). Din totalul celor 21.053 de revoluţionari cărora li s-au reverificat dosarele în baza Legii Recunoştinţei, doar 13.696 persoane „au decizii în plată la casele de pensii”, adică 65% din total. La calcularea indemnizaţiei se ia în calcul salariul mediu brut (utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat, aferent anului pentru care se face plata) căruia i se aplică un coeficient de multiplicare care variază de la 0,5 pentru urmaşii de eroi martiri până la 2, pentru luptătorii răniţi-mari mutilaţi.

Taguri buget