Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2011 > O țară de lângă România se vinde. Soros vrea s-o cumpere
O țară de lângă România se vinde. Soros vrea s-o cumpere
Data 05/01/2012 23:00  Autor admin  Accesari 1000  Limba Global

Capital.jpg
www.capital.ro/detalii-articole/stiri/o-tara-langa-romania-se-vinde-soros-vrea-s-o-cumpere-150272.html
Miercuri 20 Iulie 2011

O țară de lângă România se vinde. Soros vrea s-o cumpere

Autor: Capital.ro

S-a vizitat de mai multe ori proaspăta provincie independentă pentru a se ajunge la câteva acorduri privind minele de cărbune.

Este vorba despre delegaţii ale miliardarului american George Soros, care s-a arătat interesat să cumpere rezervele de cărbune din Kosovo. Acordul s-ar încheia cu deplina colaborare a miliardarului albanez Sahit Muja, care locuiește la ora actuală în America, la New York.

Conform unor informații publicate de Wall Street Journal, Sahit Muja, care este director al companiei Albanian Minerals, are acces la bogățiile minerale ale statului Kosovo care mai cuprind și zăcăminte de zinc, crom, aur, argint și nichel.

Mai mult, valoarea totală a rezervelor de cărbune (15 miliarde de tone) este estimată a fi de 300 de miliarde de euro.

O serie de informații publicate anul trecut de către presa sârbă arată că guvernul din Kosovo ar fi promis administrației Clinton ca acordurile de concesionare a rezervelor să fie făcute cu companii americane.

Coincidenţă sau nu, preşedintele Agenţiei de Privatizare din Kosovo este Dino Asanaj, un personaj al cărui CV este strâns legat de activităţi realizate în Statele Unite (vezi link). Mai mult, Asanaj a fost reprezentant al KLA (Kosovo Liberation Army) în Statele Unite. Conform unor informaţii publicate într-un comentariu pe blogul Wall Street Journal, KLA ar fi primit ajutoare financiare de la Fundaţia lui George Soros.

După unele estimări, provincia Kosovo are
una dintre cele mai mari rezerve demonstrate de cărbune din lume.

Comentarii:

unroman la 15 august, 17:26 a spus:

Domnilor!!!!! cei care scriu pe astfel de forumuri sunteti niste lasi!!!!!!!!!!!!aveti ceva de spus?!!! haideti sa spunem!!!dar nu aici ca e egal cu zero!!!!!!!!!!!!!!!

Mihai la 2 noiembrie, 20:55 a spus:

Ai perfecta dreptate !!! Domnilor, doamnelor, daca suntem nemultumitii haideti sa incercam sa facem ceva, nu doar sa ne exprimam frustarile aici. De ex. ma gadeam sa semnez mai des petitiile pe diverse probleme.....sau sa ma afiliez part-time la un ONG care lupta pentru ceva........HAIDETI SA FACEM CEVA, ORICE.......o fapta cat de mica face de 1000 de ori mai mult decat toate vorbele de aici....

Mesaj pt \"Unroman\": daca vrei sa mai schimbam pareri lasa-mi adresa ta de mail sa vorbim....