Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2012 > Sorin Dimitriu a fost pus în libertate
Sorin Dimitriu a fost pus în libertate
Data 06/04/2012 12:24  Autor admin  Accesari 884  Limba Global

www.antena3.ro/romania/sorin-dimitriu-a-fost-pus-in-libertate-seful-cci-este-acuzat-de-santaj-162072.html

Miercuri, 3 aprilie 2012

Sorin Dimitriu a fost pus în libertate. Şeful CCI este acuzat de şantaj

M.Z. L.D.

Foto: Mediafax

UPDATE 21.00: Procurorii Tribunalului Bucureşti au hotărât punerea în libertate a şefului CCI.  Sorin Dimitriu va fi cercetat în libertate.

______________________________________________________

Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Sorin-Petre Dimitriu, care este şi preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) a Municipiului Bucureşti, a fost reţinut marţi de procurorii DNA pentru mai multe infracţiuni.

El urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, informează Agerpres.

Potrivit DNA, Dimitriu este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, opt infracţiuni de şantaj în formă continuată, trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Alături de el, au mai fost reţinute alte două persoane din conducerea CCI - Gabriel-Dan Mihuţ, director general al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti şi Gabriela Dumitriu, consilier al preşedintelui CCI Bucureşti.

Procurorii spun că, în perioada iunie 2010 - martie 2012, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Dimitriu, împreună  cu alte persoane cu funcţii de conducere în cadrul aceleiaşi instituţii, între care Mihuţ şi Dumitriu, au constrâns opt angajaţi ai instituţiei, să dea lunar o sumă de bani cuprinsă între 30% - 70% din valoarea drepturilor salariale cuvenite, precum şi să semneze, lună de lună, un înscris intitulat "contract de sponsorizare" cu instituţia, având ca obiect aceste sume de bani.

În caz contrat, angajaţii erau prin ameninţaţi cu încetarea contractului de muncă.

"Până în prezent s-a stabilit că sumele reţinute nejustificat totalizează peste 300.000 lei. În cazul a trei dintre salariaţii care au solicitat plata integrală a drepturilor băneşti cuvenite, conducerea CCIB a procedat la desfacerea contractelor de muncă, fără a invoca un motiv plauzibil", susţin procurorii anticorupţie.

Comentarii:

·         1. Jean | 03 Aprilie 2012 21:14

Dumitriu sa spuna ce a facut cu privatizarile taraniste, cu banii FPS-ului si mai ales cu investitiile pe care trebuia sa le faca privatii !

Privatii nu numai ca n-au facut investitiile, la care erau obligatii in contractele de privativare, dar au inchis intreprinderile si le-au taiat la fier vechi !

Unele investitii trebuia facute cu bani multi intorsi/donati de FPS, dar asa-zisii investitori strategici, necontrolati de nimeni, au papat banii si apoi au intins-o prin tari mai calde !

Daca cineva este curios sa verifice acele contracte de privativare si cum au fost executate obligatiile din aceste contracte, va avea o mare SURPRIZA !

·         2. Cornel | 03 Aprilie 2012 18:46

Cam cu asta se ocupa oamenii de pozitia acestui hot fost comunist (pardon,taranist la inceputuri),care de altfel nu au NIMIC de facut.O spun dupa rezultatele economice dezastruoase din ultimii ani (ce este Camera de Comert , ce face ea , pentru cine ????).Cred ca ar fi bine sa urmeze si marele mafiot Vlasov,care deasemenea nu are nici o treaba cu functia pe care o detine.Astia s-au "ales" acolo numai pentru informatii si trafic de influenta in folos propriu.De aceea nu au nici o jena sa ia bani si de la angajatinu umai de la cei pe care ii protejeaza.

·         3. Mos Ene | 03 Aprilie 2012 18:13

Mutra tipica de bandit PCR-ist. Cu astia ne-am ales in 1989, urmasii lui...

·         4. viorel | 03 Aprilie 2012 18:02

HOTI SI MAFIA conduc Romania