Portalul :: Sindical

                 Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2012 > Pensie de 20.000 de lei pe lună pentru un magistrat controversat
Pensie de 20.000 de lei pe lună pentru un magistrat controversat
Data 03/09/2012 16:19  Autor admin  Accesari 720  Limba Global

www.evz.ro/detalii/stiri/Lidia-Brbulescu-pleac-din-magistratur-cu-o-pensie-de-80-din-venitul-brut-pe-ultima-lun-997172.html#ixzz246oCzu00

Joi, 2 august 2012

 

Pensie de 20.000 de lei pe lună pentru un magistrat controversat

 

Autor: Virgil Burlă, Ionel Stoica

 

Celebra judecătoare Lidia Bărbulescu de la Înalta Curte de Casație și Justiție se pensionează. Potrivit unor surse judicare, ea va încasa o pensie lunară de 20.000 de lei. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va lua act de cererea judecătoarei în ședința de miercuri, 22 august. O altă judecătoare, Viorica Trestianu și-a dat demisia de la Înalta Curte. Ea s-ar fi deplasat în mai multe excursii pe banii avocatei Claudia Gherbovan, apărător cercetat de DNA în dosarul Gabrielei Bârsan.

Sursa: Rarvan Valcaneantu

UPDATE Potrivit deciziei de pensionare din 2009, judecătoarea avea stabilită o pensie lunară de 20.090 de lei.

Fost membru al CSM și fost președinte interimar al instanței supreme, Lidia Bărbulescu a devenit simplu judecător la ÎCCJ după o decizie a Curții Constituționale care a decis că al doilea mandat la care a candidat pentru un post în Consiliu este ilegal. Prietenă bună cu fostul ministru al Justiției Rodica Stănoiu, Bărbulescu a fost acuzată de Monica Macovei de trafic de influență după ce, în 2007, ar fi intervenit, în calitate de membru al Comisiei de legislație a CSM, pentru a favoriza angajarea fiicei sale.

 

Război cu ANI

Judecătoarea a declarat în mai multe rânduri că declarațiile de avere ar fi neconstituționale din moment ce conțin adresele imobilelor deținute de bugetari. În virtutea prieteniei cu Stănoiu, ea a fost promovată direct de la Tribunalul Olt la Curtea Supremă. Doi ani mai târziu ajungea vicepreședinte al instanței. Potrivit legii magistraților, Bărbulescu va încasa o pensie în cuantum de 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării. În 2010, Lidia Bărbulescu a încasat un salariu anual net de 180.000 de lei. Viorica Trestianu a fost audiată ca martor al DNA în aprilie 2012 în dosarul judecătoarei Gabrielei Bârsan. Potrivit procurorilor, Bârsan ar fi primit mai multe bunuri și foloase necuvenite de la avocata Claudia Gherbovan.

Nu este nici un comentariu.