Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2010 > Protesteaza si revolutionarii
Protesteaza si revolutionarii
Data 20/10/2010 17:35  Autor admin  Accesari 652  Limba Global

www.jurnaluldevrancea.ro/evenimente/4884-protesteaza_si_revolutionarii_basescu_pentru_noi_este_ceausescu.html

Vineri, 1 octombrie 2010

Protestează şi revoluţionarii: "Băsescu pentru noi este Ceauşescu doi!". Front comun împotriva Guvernului

Protest violent la Iasi: sindicalistii s-au imbrancit cu jandarmii *** Sindicatele fac front comun impotriva Guvernului *** Zeci de revolutionari brasoveni au protestat impotriva lui Basescu si a lui Boc *** Borbely vrea asumarea raspunderii pe Legea pensiilor, daca nu trece de CCR *** Zilierii vor fi impozitati de Guvern *** FSLI: Zeci de invatatori isi dau demisia din cauza reducerii salariilor *** Vom fi executati silit de Fisc daca nu ne platim asigurarile de sanatate *** Opinii: Cum dicteaza umorile lui B.&B. statului roman *** Impozitul minim a fost eliminat *** Finantele au la dispozitie o luna pentru a veni cu o varianta de impozit forfetar *** Schimbarea impozitului minim cu cel forfetar, inutila? *** Cum maresc lefurile miscarile de strada *** Bugetul se insanatoseste - in curand, taxa pe vant *** Guvernul, precaut fata de FMI - anunta o scadere economica de 2% in 2010 *** Radulescu, BNR: Evaziunea fiscala este o problema de securitate nationala

Protest violent la Iasi: sindicalistii s-au imbrancit cu jandarmii

Sindicalistii de la federatia Sanitas s-au imbrancit, vineri, cu jandarmii ieseni pentru ca nu li s-a permis sa intre in Prefectura.

Protestatarii au spart cordonul format din 20 de jandarmi

, insa acesta s-a regrupat imediat, potrvit Realitatea TV.

Pichetarea organizata urma sa se termine la ora 15, insa lucrurile au scapat de sub control. Sindicalistii au aruncat cu oua si au fortat intrarea in Prefectura.

Oamenii sunt nemultumiti de reducerea salariilor cu 25%, de subfinantarea din sistemul de sanitar si de deficitul de personal.

"La ora 15.00, protestatarii vor fi primiti in biroul subprefectului Saramet, vom primi doleantele lor si le vom transmite mai departe Guvernului'', a declarat prefectul judetului Iasi, Dragomir Tomasevschi.

Totodata, Tomasevschi a apreciat ca doleantele sindicalistilor sunt imposibile, desi "aceasta federatie protesteaza intr-un mod mai viu si mai vocal".

"Nu stiu daca prin imbranceli isi rezolva problemele, insa este o forma de nemultumire care nu mai poate fi stapanita", a declarat liderul Sanitas, Marius Petcu, care a precizat si ca "solicitarea revenirii asupra deciziei de reducere a salariilor nu este imposibila, asa cum a declarat prefectul".

De asemenea, Petcu s-a declarat solidar cu manifestantii ieseni, chiar daca "formele de manifestare violenta sunt ii expun in primul rand pe ei".

Sindicatele fac front comun impotriva Guvernului

Sindicatele isi unesc fortele in actiuni de protest si urmeaza sa iasa in strada impreuna, au anuntat liderii de sindicat, dupa ce s-au intalnit, joi, la sediul CNSLR Fratia.

Protestele deja stabilite raman la datele anuntate, dar, de saptamana viitoare, va fi stabilit un calendar comun al actiunilor sindicale. Urmatoarele proteste anuntate sunt pe 5 si 7 octombrie.

Sindicalistii au spus insa ca mitingul anuntat pentru 7 octombrie ar putea fi amanat pentru ca actiunea sindicala sa poata fi pregatita, avand in vedere ca se mizeaza pe participarea a 70.000 - 80.000 de oameni.

"Din acest moment, vom actiona impreuna. Evident ca luni vom consulta toate confederatiile sindicale. Trebuie sa fim pregatiti pentru ca urmatoarele actiuni vor fi comune. Toate actiunile care au fost stabilite raman in picioare, dar actiunile comune din viitor vor fi stabilite saptamana viitoare", a declarat Marius Petcu, presedintele CNSLR Fratia (foto).

La randul sau, Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a enumerat motivele nemultumirilor pentru care sindicalistii vor iesi in strada, in actiuni comune: locurile de munca, salariul minim pe economie, legea pensiilor si legea salarizarii unitare. "Inclusiv politistii cer o actiune comuna cu celelalte confederatii", a mai spus Hossu.

Dumitru Costin, lider BNS, s-a referit in mod special la sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care s-a intrunit joi.

"Asteptam si hotararile CSAT de astazi (joi N.R.), nu putem exclude surprize, evident neplacute. Ne asteptam la restrictionarea drepturilor si libertatilor sindicale sau la desfiintarea unor structuri sindicale odata cu remilitarizarea statului. Va asigur ca vom avea reactii prompte la astfel de gesturi", a spus liderul BNS.

Sedinta CSAT a inceput, joi, la Palatul Cotroceni, fiind de asteptat ca in cursul acesteia sa-i fie prezentat sefului statului raportul cu privire la marsul ilegal al politistilor din 24 septembrie.

continuare ...