Acasa > Străinii ne cumpără ţara la hectar pag 5
Arrow Str

Alex la 9 mai, 10:38 a spus:

@alex grecul: o generatie capabila: o generatie de maghiari, de ucrainieni, de rusi, de sarbi, de bulgari sau de indieni.

adica unii capabili de munca, nu doar de vaicarit si bocit si fudulit.

SOCRATES la 9 mai, 10:56 a spus:

Evolutia Romaniei astazi nu se datoreste nici strainilor'nici speculantilor 'nici monopolului strain/Se datoreste Romanilor care au lucrat in strainatate si s-au intors din dragoste pentru pamantul carpato-dunarean'Evolutia Romaniei nu e o competitie si putem sa ne dezvoltam mai incet dar pe cont propiu'fara straini'fara speculanti'fara monopol strain/ne putem baza doar pe noi insusi si pe Dumnezeu.

Alex la 9 mai, 11:49 a spus:

@socrates: pe Dumnezeu se bazeaza, exact cu aceeasi ardoare, si ceilalti. asa ca ne mai ramanem doar noi insine.

Engelsbrunn la 9 mai, 20:43 a spus:

D-nu Alex, am citit toate commenturi-le de pe forum deci, si pe ale Dvs. Haideti sa va spun ceva. Un exemplu marunt. Parintii sotiei mele, tariesc la tara, undeva prin Jud Galati (eu, de loc din Jud Arad) ca si socrii mei, sunt 45% din populatia Romaniei, adica, cca 95% dintre cei care traiesc la tara. Oameni harnici (socrii, 78 respectiv 75 ani) au muncit o viata intreaga (muncesc inca, desi ambii sunt bolnavi) Au animale domestice, de toate rasele. Vie, teren agricol, nu mult dar MULT PREA MULT pt doi batranei care ar trebui sa stea comod intr-un autocar cu destinatia spre o staiune oarecare. Nu, nu au bani desi muncesc de copii, iar produsele trebuie sa si le vanda singuri, cum pot si la preturi de mizerie pt a supravietui. Observ (din comentariile Dvs) ca aruncati sageti in toti oamenii si in speciali in cei care detin terenuri, cum ca sunt puturosi, ba betivi. Eu cred ca Dvs nu sunteti documentat si va inspirati aici din filmele documentare pe care le vedeti la TV (exemplu, cel de la inundatii, cand, undeva prin Moldova, soldatii americani ridicau baraje contra apelor si satenii din loc respectiva, erau la birt. Generalizati si asta nu este bine! Va garantez ca exista un numar foarte, foarte mic, de cetateni (vb de tarani, iar tarani mai sunt doar generatiile inaintate in varsta, tinerii au parasit demult mediul rural) care se incadreaza in analiza Dvs! Majoritatea sunt harnici, constiinciosi si corecti! Oameni invatati cu greul si foamea, oameni care muncesc (socrii mei, si nici parintii mei nu au fost altfel) de la orele 00.05 pana la orele 21-22.00, si asta pt a nu se culca flamanzi si din IUBIRE DE PAMANT! Gasesc ca faceti o mare nedreptate acestor oameni, prin caracterizarea pe care le-o faceti si este mare pacat deoarece, observ ca sunteti un om citit! Mai observ ca nu faceti vre-o referire la felul in care conducatorii Romaniei de dupa '89 au gestionat si au ajutat (de pilda) agricultorii, taranii pt ai aduce la nivelul de care Dvs tot vorbiti! Numai bine, in primul rand taranilor roamni (au nevoie) dar si Dvs! P.S. Un roman (nu un nationalis) care traieste in Germania de mai bine de 25 ani dar crede el, a sti ce se intampla in tara de bastina.

Alex la 9 mai, 21:24 a spus:

@engelsbrunn: arunc cu sageti in cei care le lasa sa stea degeaba si se complac in asta. si in mandria lenevelii. ai dumitale pot foarte bine sa isi dea terenul in arenda, chiar gratuit, daca sunt asa de altruisti precum mi-i prezinti. asa ca mai scuteste-ma cu teoria chibritului cu doua capete.

@Socrates la 9 mai, 18:01 a spus:

Corect! Ar trebui sa fim lasati sa ne dezvoltam in ritmul nostru! Noi inca suferim de comunism, inca nu stim ce inseamna sa fii propietar, sa cultivi de generatii acel pamint si sa il iubesti si sa doresti sa obtii totul prin munca! Noi sintem pacaliti ca toate bunurile si resursele apartin omenirii , tututror si asta vrea procesul de globalizare - de fapt punerea pe tava celor cu putere finaciara si politica sa cumpere orice in detrimentul populatiei locale. Statul trebuie sa fie un garant al propietatii si prin politicile adoptate, atita vreme cit romanul este descurajat sa isi lucreze pamintul e normal ca pina la urma il vinde. Doar sint destui care asta asteapta! Si unii se imbogatesc datorita acestor politici care de fapt transforma o natie bogata intr0 tara de sarantoci si asistati. Inteleg ca peste 2 ani se vor mari subventiile la hectar la nivel european. De ce nu acum? Oare nu agricultorul roman a fost defarizat 50 ani si nu are capital sa reziste pe piata mai departe? Sau e in beneficiul vesticului care are un capital sau posibilitate de imprumut in conditii mai cinstite, este sustinut de tara sa sivine sa concureze cu taranul jupit de aici??!?! Normal ca prostul se duce si sta toata ziua la circiuma satului unde devine un bun mecanic si se pricepe la tot. Ce programe guvernamentale au existat inn Romania pt incurajarea fermelor? Ce protectie s-a oferit ca atunci cind a existat productie supermarketurile tot de afara aducea marfa, lucru care ne-a bagat in rahat! DAR ROMANUL DE ORAS NU MAI VREA MORCOV CU PAMINT, VREA DE ALA TURCESC SPALATI SI BINE INGRASAT DE CHIMICAL, VREA VARZA DIN ISRAEL FACUT PE PAMINT CARAT DIN ROMANIA ( IN ANII 70 S-A CARAT SI PAMINT PT AGRICULTURA IN ISRAEL), CEAPA DIN AUSTRI, MERE DIN POLONIA ETC. Cine e de vina? Taranul ca a produs doar pt el ca nu putea sa ofere la fel ieftin ca supermarketu' sau guvernantii care nu l-au protejat impotriva jucatorilor internatioali fara ai da sanse egale? Sanse egale pt cei de afara poate insemna protectionism dra asta nu ma inereseaza pe mine. Tara nu se vinde la hectar! NOT FOR SALE! Daca vor sa aiba un rol in agricultura e sa vina cu mecanizarea - care inseamna investitie mare si noi mai avem pina la avea acces la ea la nivelul la care sa fim competitivi. De ce se lasa vinderea terenurilor strainilor. Poate sa scada pretul pt ca abia asa un tinar "capsunar" ar putea avea acces la o buicata de pamint, altfel va ramine "capsunar" si in propia-i tara!

Alex la 9 mai, 21:28 a spus:

@@socrates: "sa fim lasati sa ne dezvoltam in ritmul nostru!". oau! dar de cand asteptatul (si pretentiile) de la altii, sa faca ei ce ne convine noua, este solutia? asa om fi strigat, "sa fim lasati" si inainte de al doilea razboi, de ne-au batut sovieticii de ne-a sunat apa in cap.

altii isi vad de interesul lor si daca interesul lor cere ca romanii sa fie dati cu capul de pereti, au sa ii dea cu capul de pereti.

intrebarea este ce fac romanii pentru a isi vedea si ei interesul lor.

apoi, mai trebuie muncit si preventiv, *de dragul altora*. trebuie ajutati si cei din republica modlova, sunt oameni care nu au avut nicio vina ca romania interbelica, lasata sa se dezvolte in ritmul ei, s-a dovedit a fi o mama atat de vitrega incat nu a catadicsit sa se gandeasca si la viitor.

si alte cate si mai cate. toate popoarele exterminate ale istoriei au trait cu gandul asta: "sa fim lasati in pace". si au fost lasati in pace, dar numai dupa ce au fost omorati.

Continuare ...